Om meg

Bildet mitt
Inspektør og rådgiver ved Selbu ungdomsskole

onsdag 6. april 2011

4. samling på Rektorutdanningen unnagjort

Jeg har akkurat kommet hjem etter å ha avsluttet fjerde samling på Rektorskolen. Ehm ... Rektorutdanningen, mener jeg. Igjen ble vi presentert for tre dager med god kvalitet. Dag en ble innledet med en runde i basisgruppene våre der vi presenterte hver vår lederutfordring vi står midt i, og fikk tilbakemelding fra medstudentene på hvordan de trodde vi ville løse denne. Både positive og negative trekk ved meg som leder ble trukket frem. Det var en meget nyttig og god erfaring. Resten av dagen ble viet Steinar Gynild fra Faveo som snakket om situasjonsbestemt ledelse og konflikter og kommunikasjon. Dette var et praksisnært og konkret bidrag inn i utdanningen. Dag to ble i sin helhet traktert av Gunn Imsen, som snakket om læreplaner i flere perspektiver. Gunn Imsen er en nestor innen norsk pedagogikk, et friskt pust i utdanningsdebatten og en inspirasjon å lytte til. I dag har Kjell Atle Halvorsen og Carl Fredrik Dons hatt dialog med oss om IKT, læring og ledelse. Det ble en engasjerende og lærerik debatt. Til slutt i dag samlet vi oss i basisgruppenen og forberedet oss på mellomperiodearbeidet fram til neste samling.

Jeg høster alltid en stor dose inspirasjon fra samlingene i Rektorutdanningen. Og jeg tror nok dette vil gi seg utslag i form av noen nye blogginnlegg fremover. Det vil komme innlegg angående IKT i skolen, skoleleder i det offentlige rom og ganske sikkert noe rundt vurdering og eksamen. Gled dere dersom dere tror jeg har noe interessant å si om dette.

1 kommentar:

  1. Hei Torbjørn,
    har vært svak til å følge opp blogger den siste måneden. Hodet har vært andre steder. Vil bare si at jeg synes det er bra at du kommenterer samlingene på bloggen din. Hygelig når du er positiv, men du må gjerne skjerpe det kritisk/konstruktive blikket også. Alt som er bra, kan gjøres enda bedre.

    SvarSlett