Om meg

Bildet mitt
Inspektør og rådgiver ved Selbu ungdomsskole

lørdag 5. mars 2011

Prezi og Web 2.0

Jeg misstenker at jeg ikke er alene om å ha deltatt på foredrag med ymse eksperter som har oppdaget at Microsoft i sin Office-pakke har laget et nytt verktøy som heter PowerPoint. Med stor entusiasme er presentasjonen laget, og fullstendig blottet for ditto entusiasme leses den ene sliden etter den andre opp med ryggen halvveis vendt mot publikum. Death-by-PowerPoint er nok et begrep mange har hatt nærkontakt med.

Selv om ingen digitale presentasjonsløsninger kan veie opp for manglende entusiasme hos foredragsholderen, vil jeg presentere et alternativ til PowerPoint. Prezi er et web-basert digitalt presentasjonsverktøy som gir en del andre muligheter enn det man finner i PowerPoint og tilsvarende produkt hos for eksempel OpenOffice. Der PowerPoint og dets like baserer seg på at ny informasjon fordeler seg ut på suksessivt nye slides, benytter Prezi seg av kun én slide, der man flytter seg rundt omkring på denne sliden.

Selv er jeg foreløpig for en novise å regne i Prezi-verden, men jeg drister meg til å legge ut en meget enkel presentasjon av meg selv.Samtidig vil jeg vise dere noen av de mulighetene web 2.0 gir oss som har klasserommet som viktigste arbeidsarene. Denne Prezien er laget av Ryan McCallum.


3 kommentarer:

  1. Intgeressant, Trobjørn. Kjente ikke til dette verktøyet. Har du laget flere presentasjoner med det? Hva er de store forskjellene/fortrinnene sammenlignet med ppt, slik du ser det? Bare gjennom de eksemplene du legger ut, ser jeg at det åpner for større fleksibilitet og mindre "linjær forutbestemthet" enn ppt.

    SvarSlett
  2. Så ut som noe jeg fikk lyst til å prøve ja. Dette så mye mer levende ut enn ppt. Og det der med at mange står med ryggen til og leser side etter side har jeg også opplevd. Det handler jo om å eie stoffet!!

    SvarSlett
  3. Dette var en artig variant som ser ut til å innholde mange muligheter, takk for tipset. Brukte du mye tid på å komme inn i bruken av verktøyet?

    SvarSlett